Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
nataliiia Marcinek8484 (2843 niezalogowanych)
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Z tego co wiem to trzeba kupić taką klatkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(alicja1)
Wiking
tak trzeba kupić!. taka duża na labradora kosztuje ok 1000 zloty nowa bo ona musi mieć certyfikat lotniczy!! ale warto poszukać używanych!! ja kupiłam za 500 złoty! i co najważniejsze ta klatka musi być plastikowa!! musi miec pojemniki na wode i jedzenie!! ale lepiej do pojemnika z woda dac kostki lodu zeby pies miał bo woda sie szubko wylewa i potem pies siedzi bez wody!!!, i jak moge polecic to warto dac psu tabletki uspokajające mozna je dostac bezroblemu u weterynarza i koszt takich tabletek to ok 20 zł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Ja sciaglam tzn.przeprowadzilam sie z kotem do Norge i do tego lecialam z nim samolotem.....potrzebowalam paszportu dla kota, chipa, pobrania krwi na obecnosc i liczbe przeciwcial dokladnie po trzy miesiace po szczepieniu, odpowiedniej klatki z atestem IAID czy cos takiego weterynarz powie dokladniej....klatki sa tanie w Niemczech jesli masz mozliwosc zakupu np przez Ebay.de tez wysylaja za granice..ja zaplacilam okolo 12 euro normalnie w sklepie dla kota powyzej 5 kg....ale byly tez dla psow i koszt okolo 30-50 euro....norwedzy baaardzo zastrzegaja sobie sprowadzenie psa lub innego zwierzecia , musza byc wszystkie szczepienia, zaswiadczenie koniecznie 3 dni przed wylotem ze pies jest zdrowy itd.te same przepisy obowiazuja kota, psa czy nawet kanarka....wszystko musi byc czarne na bialym...aha i oplata za lot ze zwierzeciem 40 euro ( ja lecialam z Berlina) zalezy z jakiego lotniska lecisz oplaty w walucie takiej z jakiego kraju wylatujesz....pieski leca jako bagaze specjalne...i przed odprawa trzeba isc do kasy i najpierw zaplacic dopiero potem odprawa....srodki uspakajajace koniecznie...a przy tym pieski moga zrobic kupki trzeba sie z tym liczyc ze na lotnisku trzeba bedzie sprzatac..czesto sie zdarza ze po srodkach uspakajajacych zwierzeta nie kontroluja sie z wyproznianiem...
i a lot trzeba zarezerwowac miesiac przed planowana data podrozy ze zwierzeciem..ja lecialam z Norwegian i tam musieli extra poiinformowac odpowiednie sluzby zeby sprawdzily dokumenty kota....dlatego wazne jest przedewszystkim zaswiadczenie od lekarza 3 dni przed planowana podroza i szczepienie i pobranie krwi.....reszte paszport itd.tak nie sprawdzali...
aha.jesli masz papiery na psy to tez wymagaja a jak nie to niech lekarz potwierdzi rase...moga tez problemy robic..tak przynajmniej moj lekarz weterynarii mnie poinformowal i mial racje bo sprawdzali wszystko...

powodzenia ...i wytrwalosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Olga O.
(oolgita)
Nowicjusz
Hardi, jak lecialam z kotem z Niemiec do Hiszpanii pytali mnie czy chce wypozyczyc kontenerek do przewozu zwierzaka. Byc moze, ze lecac do NO tez istnieje taka mozliwosc, dowiedz sie w liniach lotniczych lub na lotnisku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Jadę po psy na dniach autem i mam pytanie: co muszę zrobić gdy przyjadę do Norge? iść z nimi do weterynarza? jaki to orientacyjny koszt dokończenia procedury w Norge? bo wszystko co potrzebne do legalne przywozu psa mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
Hardi napisał:
Jadę po psy na dniach autem i mam pytanie: co muszę zrobić gdy przyjadę do Norge? iść z nimi do weterynarza? jaki to orientacyjny koszt dokończenia procedury w Norge? bo wszystko co potrzebne do legalne przywozu psa mam

Cos tu dzis bylo o psach:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...ewozu_psa.html#63942
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
m t
(MargoT)
Wiking
ja w No mam kota i psa , teraz jak wrocilam z moim "inwentarzem" z wakacji w Pl za odrobaczenie w Oslo na Stovner w Grorudallen dyreklinnik zaplaciłam 236 kr. ale wszystko zależy w jakiej porze pojedziesz . Ja zadzownilam w porze kiedy jest zamawianie wizyty "bestille avtale" i udało mi sie bo nikt nie byl umówiony i wskoaczyłam tak z marszu na 15. zawsze idę po przylocie czy przyjeździe do 10 dni od nia wjazdu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok